From the most traditional elaborations to the application of the latest technologies, Pastry still is one of the most interesting specialities for those who look for a professional future in the world of gastronomy. The knowledge of the products, their properties and use, the basic elaborations (doughs, bakery, pastries) and the complementary ones (creams, sauces and stuffing), traditional confectionery, chocolate, ice cream, new elaboration techniques, decoration, presentation and the care for the taste and the aesthetic aspect of the elaborations are basic in the training of a pastry chef.

In addition to the elaboration and presentation of pastry products, in our program the student will learn how to manage production and composition operations, to apply innovation methods to the products and the pastry elaborations for the development of new products and to manage the patisserie and confectionery area in a restaurant or bakery.

The theoretical training is completed with a practical period of internships in renowned restaurants and bakeries throughout the three years.

  • Duración: 3 años
  • Requisitos de acceso: desde 4º de ESO o equivalente
  • Titulación: Diplomado Técnico Superior en Pastelería y Repostería
  • Formación privada – Título propio

Who is it directed to?

People with a passion for Patisserie and Confectionery

  • People passionate about the designing and preparation of sweet products for catering services.
  • High school graduates or equivalent. Previous experience is not required.
Diplomatura Superior en Pastelería y Repostería - ¿A quién va dirigido? - Escuela Superior de Hostelería de Sevilla

Three years of duration and classroom-based training. The Superior Diploma in Patisserie and confectionery of ESHS trains the student for the elaboration and presentation of products, learning how to drive the production and composition operations and to apply innovation methods in the products, without forgetting about the management of the pastry area in restaurants and bakeries.

Planes de estudio

Curso 1 – Común a las tres especialidades Curso 2- Especialidad Curso 3- Especialidad
Formación teórica

Curso 1 – Común a las tres especialidades

Técnicas básicas de restauración (cocina, pastelería y servicios)
Prevención de riesgos laborales
Historia de la gastronomía
Tecnología de los alimentos I
Nutrición y dietética I
Higiene alimentaria
Procesos informáticos aplicados
Técnicas de aprendizaje y desarrollo profesional
Idiomas: inglés

Curso 2- Especialidad

Técnicas de elaboración de productos culinarios de pastelería/repostería y tecnología aplicada
Tecnología de los alimentos II
Nutrición y dietética II
Gestión empresarial
Tecnología de la información
Comunicación y Negociación
Orientación profesional
Idiomas: inglés

Curso 3- Especialidad

Técnicas de pastelería/repostería internacional y tecnología aplicada
Bromatología – Bioquímica de los alimentos
Gestión administrativa en restauración
Legislación aplicada a la hostelería
Gestión de alimentos y bebidas – Compras y Economato
Modelo de Negocio y marketing en la restauración
Sistemas de calidad aplicados a la restauración
Gestión de la Seguridad Alimentaria
Taller de creación de empresas
Idiomas: inglés

Formación práctica

Curso 1 – Común a las tres especialidades

Lectivas:
de cocina, servicios de restauración y pastelería/repostería
4 meses

Extralectivas:
de pastelería/repostería en empresas colaboradoras
2 meses en verano

Curso 2- Especialidad

Lectivas:
de pastelería/repostería
4 meses

Extralectivas:
de pastelería/repostería en empresas colaboradoras
2 meses en verano

Curso 3- Especialidad

Lectivas:
de pastelería/repostería
4 meses

Extralectivas:
de pastelería/repostería en empresas colaboradoras
Junio a Diciembre – 6 meses

Diplomatura Superior en Pastelería y Repostería - Programa de Prácticas - Escuela Superior de Hostelería de Sevilla

Internship Program

Nuestro ambicioso programa de prácticas (Programa Worlwide Career),  así como los numerosos acuerdos alcanzados con las mejores empresas turísticas y hosteleras nacionales e internacionales, posibilitan que los alumnos de la Escuela Superior de Hostelería de Sevilla realicen cada año sus stages en los hoteles y restaurantes más prestigiosos del mundo, facilitando su inserción definitiva en el mercado laboral con un alto nivel de capacitación.

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    Other Formative Programs

    University Training

    • Hotel and touristic business management
    • Kitchen and nutrition management
    • Master in Hospitality business management and administration (MADEH)
    • Master in Hospitality Management

    Technical Training

    • Superior Diploma in Cuisine and Gastronomy
    • Superior Diploma in Patisserie and Confectionery
    • Superior Diploma in Restaurant Services and Sommelier
    • Specialist Technical Diploma in Cuisine and Gastronomy
    • Specialist Technical Diploma in Patisserie and Confectionery
    • Specialist Technical Diploma in Restaurant Services and Sommelier

    Specialised Training

    • Restaurant Services Expert
    • Cuisine Expert
    • Patisserie Expert
    • Professional Course in Cuisine for Restaurants
    • Professional Course in Patisserie and Confectionery
    • Superior Course in Spanish Gastronomy and Culture
    • Improvement in Culinary Techniques – Level 1
    • Improvement in Culinary Techniques – Level 2